Wednesday, June 01, 2016

Back to reality

Dah tamat, tempoh & fasa yang dinantikan. Tamat sudah, cuti yang dinanti.
Sekarang, back to reality. Tapi, hati masih belum nak balik kerja.
Hati masih nak bercuti.

Setiap hari, asyik terfikir..nak buat apa, untuk berhenti kerja & meneruskan kelangsungan hidup.
Setiap hari, 'berperang' nak g keja.
Dan asyik fikir, nak buat apa supaya boleh berhenti kerja, stay kat rumah..tapi masih boleh dapat duit.

Macam2 idea fikir.
Sebab rasa taknak terus dalam bidang ni.
Ntah la.
Emo.

Lepas tu dah lama tak update diri dengan berita orang sekeliling. Jadinya, semalam buka..lepas tu..hmm..hati tak boleh tahan dari iri hati. Haih la hati. Dah cuba dah untuk ok, stop, gembira..tapi ntah la. Mungkin sebab aku manusia juga, dan aku manusia lemah.
So, at last..terus stop dari meng'update'kan diri dengan berita-berita macam tu.

Kadang-kadang, sedih. Ada masa, ajar diri untuk redha. Kebanyakan masa, redha. Tapi, selalu jadi sedih & kufur nikmat bila di'induce' oleh keadaan sekeliling.

Emo.
Depressed.

No comments: