Friday, April 01, 2016

Biased?

Masa jadual oncall keluar. Rasa nak nangis terus. In fact, dah genang air mata. Masuk dalam kereta, terus bercucuran air mata.

Rasa tak adil pun ada. Tanya kawan dari tempat lain, kat tempat dia..tak kira pun sesiapa yang nak ambil exam ke, paper ke...still kena fullfill jumlah oncall yang sama. Dan jumlah oncall dibahagi sama rata. Tapi kat sini....

Hmm..ada yang kena oncall 3x ja sebulan..tapi, aku kena sampai 8x, including 3x weekend. Huh. Tunjuk jadual tu kat TOH, dia pun pelik.
Sangat tak adil.

Ye, konon sebab orang baru. Whatever.
Tapi serius tak adil. Ntah la. Alasan je la nak exam ke, paper ke. Maka, bulan ini..yes, oncall teruk. Dengan EOD call x2.

Bertabahlah.

Mohon Dia beri kekuatan.
Ameen.

No comments: