Tuesday, March 22, 2016

Oncall

Tetiba dah lama tak tulis.
Nampak sangat bz & stress.
Yep, stress sampai setiap pagi nak g keja pun nak nangis. Someday, memang ada yang nangis pun.

My mantra is : it will be better. This is only in the beginning.
Keep repeating it day by day.

Hari ni, kali pertama oncall kat dept ni. Only God knows how much stress i have since the past 2 weeks (well, pretty much since I knew I need to do call so soon).

Setiap hari pun, stress macam apa. Tapi sekarang, alhamdulillah..stress, tapi ada TOH di sisi. Jadi, kurang sikit la stress tu. Tapi, setiap hari nak g keja pun, stiiilllll masih stress. Maybe, jiwa tak kena dengan rutin yang setiap pagi nak kena review & round ke apa. Ntah la.

Hari ni, call pertama. Stress lagi. Sebab pagi nak kena review kes di ICU. Partner yang call semalam, takda passover pun. Hmm..would it be better if ada passover system. Tak la aku termangu-mangu & nak read all again the case from the beginning. Ada tu, yang dah 2 weeks in ICU..nak flip dari awal tu..memang menguji kesabaran betul. Lagi2 kalau kes tu under team lain jugak. Huu. Lagi la berebut semua nak tengok. Kan susah.
Scary.
Phase 1 : weakly passed (just because I am unable to do a thorough review, and I hate that. So, mental note..come more early next time. Btw, this morning early already..but, maybe not early enough)

Apapun, berdoa dengan sepenuh pengharapan..semoga Allah permudahkan urusan.
La yukallifullahu illa wus3aha.
Semoga tidak diberatkan dengan apa yang tidak mampu.
Ameen.

Rabbi yassir, wa la tu'assir.
Ameen.

No comments: